Kipróbáltuk az új kerékpárutat

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A régebbinél jóval biztonságosabban lehet kerékpározni Makó és Kiszombor között a frissen felújított kerékpárúton. Az új aszfalton mi is végigkerekeztünk.

Legalább annyira forgalmas az új, Makót és Kiszombort összekötő kerékpárút, mint az Apátfalvára vezető. A kellemes, napsütéses időben örömmel pattannak fel kerékpárjukra a kiszomboriak, hiszen ha biciklivel közlekednek nem csak sportolnak egy jót, hanem óvják a természetet is.

A régebbi megtépázott kerékpárúthoz képest, amelyen izgett-mozgott a kétkerekű, az új aszfalton szinte felüdülés a biciklizés.

A kerékpárút építése alatt, a biciklivel közlekedőknek fel kellett hajtaniuk a 43-as főútra. Ez rendkívül veszélyes volt, hiszen a kerékpározóktól pár centiméterre száguldottak el az autók. A Maros-hídtól kezdve a megszokott úton tekerhettek végig, egészen a főtérig.

Az új bicikliúton már sárga fényvisszaverő csíkok vezetnek végig, bizonyos szakaszán korlát teszi biztonságosabbá a közlekedést.

(makóma.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá