Vége a görög drámának, kezdődik a tragédia

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) átutalta Görögországnak a három évre szóló, 86 milliárd eurós harmadik segélycsomag első, 26 milliárd eurós részletének első felét, 13 milliárd eurót. Az összeg egy részével Athén azonnal rendezte az EKB-val szembeni esedékes tartozását.

Az uniós segélyalap kormányzótanácsa augusztus végén döntött a 26 milliárd eurós első részlet első felének a felszabadításáról.

Az átutalt 13 milliárd euróból Athén máris befizetett 3,4 milliárd eurót az Európai Központi Bank (EKB) számlájára, amivel törlesztette esedékessé vált adósságát. A 13 milliárd euróból kell még rendeznie Görögországnak egyebek között a júliusban kapott 7,2 milliárd euró áthidaló kölcsönt is.

A 26 milliárd eurós kölcsön még át nem utalt 13 milliárdjából 10 milliárd eurót rövidesen egy külön számlára tesz az ESM, amit majd a görög bankok feltőkésítésére lehet felhasználni. További 3 milliárd eurót októberig folyósít az EMS.

Görögországnak a 86 milliárd eurós harmadik segélycsomag törlesztését 15 év múlva kell elkezdenie, és az összeget 32,5 év alatt kell visszafizetnie.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá