A Fidesz újra szembemegy korábbi ígéreteivel

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Jobbik továbbra is határozottan elutasítja az állami földek eladását, a Fidesz újra szembement választási ígéreteivel – ez áll Magyar Zoltán, jobbikos országgyűlési képviselő pénteki közleményében.

Hazánk termőterületeinek csupán 10%-át kitevő állami tulajdoni arányt nem lenullázni kellene, hanem érdemben növelni – fogalmaz Magyar. ,,Például úgy, hogy nemzeti tulajdonba veszi az állam a zsebszerződéseken keresztül külföldieknek átjátszott területeket és a spekuláns nagytőke által összeharácsolt mérhetetlen földvagyont.”

A képviselő szerint ez a bírtokpolitika lenne a helyes irány és nem az, hogy hagyjuk elherdálni a vízkincsünk mellett megmaradt utolsó nemzeti vagyont is. ,,Ezzel a döntéssel a Kormány egy újabb határozott lépést tett hazánk gyarmati helyzetének bebetonozására” – állítja a politikus.

Véleménye szerint  az állami termőföld eladásának eddig megismert részletei szintén elfogadhatatlanok. ,,A Kormány állításával szemben, nem a helyben élő kis és közepes családi gazdaságokat fogja helyzetbe hozni, hanem egy párthűség alapján épített új földesúri rendszer kiépítését eredményezi.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá