Török szerint a Jobbik lehet az új jobboldal

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Török szerint is a Fidesz és a Jobbik küzdelméről szól a magyar belpolitika. Elmondta, hogy nem a bátorság hiányzik a baloldalon, hanem a politikai tehetség, ami nagyon nagy baj az ő szempontjukból – ezt Török Gábor, politikai elemző mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az elemző kijelentette: a Fidesz számára a valódi kihívás a Jobbik, csak megpróbálják úgy beállítani, hogy az igazi ellenség a baloldal. A szakember úgy véli, a Fidesz azért próbálja elvenni a Jobbik programját, mert így akarják őket visszaszorítani. Hozzátette: a politikai többség ma ott van, ahol a Fidesz, aki választást akar nyerni, annak a Fidesz szavazóit kell megszereznie.

A Fidesz politikájának sikerességétől vagy sikertelenségétől függ, hogy a Jobbik labdába tud-e rúgni 2018-ban – fogalmazott. Török Gábor elmondta: a Jobbik már nem radikális pártként akar választást nyerni, hanem az új Fideszként. Szerinte a Fidesz középen áll, de a közép jobbra tolódott, ettől pedig a Jobbik sem áll messze.

Az elemző hangsúlyozta: a Jobbik és az LMP közötti falakat elkezdték lebontani mindkét oldalról, valószínűleg mindkét politikai erő felismerte, hogy vannak közös érdekeik. A szakember szerint a baloldali paradoxon lényege, hogy nincsenek hiteles vezetők, nincsenek témák, de a baloldali szavazók még mindig léteznek, összeadva akkora a tábora, mint a Jobbiknak.

Török Gábor szerint elképzelhető, hogy a Jobbik lesz az új jobboldal, az LMP pedig az új baloldal. De, lehetséges az is, hogy egy  új struktúra mentén alakul át a magyar pártrendszer. Utalt arra, hogy Vona Gábor szerint a jobboldali-baloldali felosztás helyett, XX. és XXI. századi pártok vannak. Előbbibe tartozik az MSZP és társai, utóbbiba a Jobbik és az LMP.

(alfahír.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá