Közel százötven nevező a Lovasversenyen

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Elrajtolt a Vásártéren a Fesztivál Lovasverseny. A mai napon díjugrató-, vasárnap fogathajtóversenyeket rendeznek.

Évtizedes hagyomány Makón, hogy a Hagymafesztiválhoz kapcsolódóan lovasversenyt tartanak. Harmadik éve, hogy nem egy időpontban van a verseny és a fesztivál, hiszen mindkettő egy egész hétvégét felölel, nem akartak egymás konkurenciái lenni. A futamokat most rendezik: szombaton a díjugratást, vasárnap a fogathajtást.

62077090

Ezzel a versennyel tartozunk a városnak, a megye sportéletének és a versenyzőknek is – mondta Dr. Góg Csaba, a Makói Lovas Egyesület elnöke,  a verseny szervezője. A megmérettetés népszerűségét mi sem jelzi jobban, minthogy Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is érkeztek résztvevők. ,,A díjugratáson százöt startunk van, ami átlagosnak mondható. A vasárnapi fogathajtáson a tavalyi versenyből kiindulva negyven körülire számítunk, ez kiemelkedő létszám lenne idén is” – zárta gondolait a szervező.

92307805

A vasárnapi futamok reggel 8 órakor kezdődnek, a fogatok 13 órakor vonulnak fel, ekkor köszönti a résztvevőket Farkas Éva Erzsébet polgármester. A díjátadó 17 órakor lesz.

Még több képet a fotóalbumban találhatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá