Lázár: Hegyeshalomhoz szállítják a bevándorlókat, akik ezt kérik

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Minden, a Keleti előtt és az M1-esen tartózkodó bevándorlót, aki erre igényt tart, Hegyeshalomhoz szállíttat a kormány – jelentette be Lázár János.

Ma sem tudjuk, mi a német álláspont a Magyarországon tartózkodó menekültekkel kapcsolatban, de az Európai Unió is alkalmatlannak bizonyult a helyzet kezelésére. Senkitől nem kaptunk segítséget a migrációs helyzet kezeléséhez. Nem tudunk várni az Unióra, ahogy Németországra és Ausztriára sem, ezért a központi operatív törzs döntéseket hozott az ország közúti és vasúti közlekedésének biztosítása érdekében – mondta Lázár.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány: az M1-esen 1200-an, az 1-es számú vasúti fővonalon 300-an tartózkodnak. Utóbbiak a bicskei nyílt befogadó állomásról a nyílt befogadó állomásra mennek.

A kormány tájékoztatta Ausztria kormányát a helyzetről. Orbán Viktor több alkalommal érdeklődött az osztrák kormány álláspontjáról a határ felé tartó 1200 ember sorsát illetően.

Sem Ausztria, sem Németország nem segít sem a bevándorlóknak, sem a magyar kormánynak, de Brüsszel is csak diktátumokat ad – mondja Lázár, aki szerint lépésekre van szükség, a magyar közlekedésbiztonság nem kockáztatható.

A magyar kormány minden, a Keleti előtt és az M1-esen tartózkodó bevándorlót, aki ezt igényli, eljuttat Hegyeshalomba, a magyar-osztrák határra. Ehhez kérik a civilek segítségét is. A döntés nem vonatkozik a menekülttáborokban tartózkodó menedékkérőkre.

(atv.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá