Orbán: nem kell félniük a zsidóknak és a migránsoknak a fasiszta állatoktól

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Orbán Viktor hétfőn nagyköveti értekezletet tartott. Ezen a megbeszélésen kijelentette: az EU helyesen határozott úgy, hogy “ellényegteleníti” a tagállamok közötti határokat. Magyarországnak azonban vannak külső határai is, amelyek megvédését vállalta, ez jogi kötelem volt a schengeni csatlakozáskor.

Magyarország ragaszkodik a schengeni szabályokhoz, a baj az, hogy erre most nem képes, ezért döntött a kerítés megépítéséről – mondta Orbán, hozzátette: remélhetőleg Magyarország déli határai légmentesen zárnak majd, de nincs garancia arra, hogy ez elég, az arra kijelölt helyeken továbbra is át lehet kelni. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy aki Törökországig, Görögországig, Macedóniáig, Szerbiáig vagy akár Magyarországig eljutott, biztonságban van.

Ezért ennek a kérdésnek semmi köze a biztonsághoz: ezek az emberek nem az életükért futnak, ők “a német életet nézték ki maguknak” – mondta.  A bevándorlókkal kapcsolatos magyar álláspontot Orbán Viktor úgy összegezte, hogy az emberséges és következetes. Megjegyezte, hogy ha ennek terheit magánszemélyek is vállalják – például adományozással -, az nemzetgazdasági szempontból nem árt. A kormányfő felvetette, hogy a német sajtó milyen alapon beszél arról, hogy “régi ösztönök” élednek fel, amikor ott menekülttáborokat gyújtanak fel. A miniszterelnök szerint igaztalan vád a kormánnyal szemben, hogy szélsőjobboldali. Ezt bizonyítja az, hogy Budapesten zsidó fesztiválokat rendeznek anélkül, hogy detektoros kapukkal kellett volna megállítani a “fasiszta állatokat”.

Hozzátette: Franciaországban képtelenség lenne egy ilyen rendezvényt megtartani anélkül, hogy felrobbantanák a zsinagógát. A miniszterelnök szerint, „ha a Nyugati világ eltávolít egy neki nem tetsző vezetőt, akkor nem csodálkozhat azon Európa, hogy a kontinenst elárasztják az Afrikából érkező menekültek tömegei.” Emlékeztetett, hogy Líbia esetében az olasz miniszterelnök, Berlusconi előre felhívta a figyelmet arra, hogyha megdöntik Kadhafit, akkor ez vár Európára. Hozzátette: nem másokra keni a felelősséget, hiszen Magyarország is részt vett ebben.

A magyar-amerikai kapcsolatokat illetően azt mondta, azok most kiegyensúlyozottabbak. A katonai és gazdasági együttműködés hibátlan. Nagy amerikai cégek vannak jelen az országban. Washington rájött arra, hogy az ideológiai és politikai különbségek olyan kifejezése, ahogyan az történik, Magyarországon ellentétes hatást vált ki, mint amit az Egyesült Államok szeretne. Magyarország pedig belátja, hogy nem a nehézségeket jelentő kérdéseket kell előtérbe tolni – tette hozzá Orbán Viktor.

(alfahír.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá