Szobrot kapott Bartók Béla Nagyszentmiklóson

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A nagyszentmiklósi polgármesteri hivatal és a Pro Bartók Társaság közös rendezvénnyel tisztelgett Bartók Béla emléke előtt, halálának 70. évfordulója alkalmából. Az ünnepségen Makó is képviseltette magát.

Danut Groza nagyszentmiklós polgármestere nyitotta meg a Városnapi rendezvényt, amely a Makótól 31 kilométerre lévő település egyik legnagyobb kulturális eseménye. Ezen alkalomból posztumusz díszpolgárrá avatták a város leghíresebb szülöttjét, Bartók Bélát, valamint egy, a zeneszerzőről készült szobrot is felavattak a város főterén.

Az eseményen jelen volt Dr. Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese. Az emlékezés virágait Makó város nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester, Szilágyi Réka, a Makói Alapfokú Művészeti Iskola vezetője és Dr. Csikota József, a Magán Zeneiskola karnagy-igazgatója helyezte el.

Ezt követően Nákó Kastély dísztermében ünnepi hangversenyen vettek részt a meghívottak. A városnap három napos ideje alatt koncertekkel és színvonalas rendezvényekkel szórakoztatta az oda látogatókat, köztük Nagyszentmiklós testvérvárosait Németországból, Kazincbarcikáról, Medináról és Makóról.

(fotó: nyugatijelen.com)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá