Makói tűzoltóparancsnok Temesváron

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A 2015. júliusi együttműködési megállapodás aláírása után ismét találkoztak a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a romániai Temes Megyei Veszélyhelyzeti Felügyelőség képviselői.

50209105

Lucian Mihoc alezredes meghívásának tett eleget Szatmári Imre tűzoltó ezredes, megyei igazgató, aki Temesvárra, a román országos tűzoltó vetélkedő döntőjének rendezvénysorozatára utazott kollégáival.

A sporteseményen ötfős delegációval képviseltette magát a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: az igazgatóval együtt részt vett Kálmán Rajmund, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Balogh Róbert, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka és tolmácsként Szabados Zoltán tűzoltó főtörzszászlós.

A magyar delegációt a Dan Dan Paltinisanu stadionban fogadták a Temes megyeiek. Itt bemutatták a 12 megyei válogatottat, majd a megnyitó beszédek elhangzása után elkezdődtek a küzdelmek.

Az első versenyszám a horoglétra mászás volt a lugosi tűzoltóság udvarán. A verseny közben lehetőség nyílt az ismerkedésre, beszélgetésre, sőt a lugosi tűzoltók szereinek, felszereléseinek megtekintésére is. Másnap folytatódott a program a 100 méteres akadálypálya és a 4×100 méteres váltóversenyekkel. A 100 méteres akadálypályán is az egyéni eredményekből számolták a csapatversenyt, a váltóban minden megye két csapatot indított.

A sportesemények mellett a magyarok megtekintették a Temes Megyei Veszélyhelyzeti Felügyelőség új műveletirányítási rendszerét, valamint a lugosi tűzoltóság eszköz- és gépjárműparkját.

Szatmári Imre megyei igazgató elmondta, hogy a közelmúltban megkötött együttműködési megállapodás keretén belül már végeztek közös beavatkozást a román és a magyar egységek. Augusztus közepén két fiatal tűnt el a Marosban, melynek felkutatásában mind a magyar, mind pedig a román egységek részt vettek.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá