Török Gábor: szétszakad az ország

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az alábbi gondolatokat Török Gábor politikai elemző tette közzé facebooon. Véleménye szerint a menekültekkel kapcsolatos ellentétes vélemények szétszakíthatják az országot, melyet egy politikai közép menthet meg.

57248933

,,Egyre világosabb, hogy a menekültáradat talán legsúlyosabb következménye nem az lesz, amitől sokan tartanak: itt és ott. Pedig a táborok félelmei nem alaptalanok: az egyik Magyarország nemzetközi megítélésének mélypontjáról beszél, a másik a bevándorlás okozta tartós következményektől tart. Lehet persze tagadni, de mindkettőben van igazság. A legártalmasabbnak mégis azt látszik, hogy egy olyan ügyben, ami nem a politika találmánya, hanem egy valós és éppen ezért az embereket valóban foglalkoztató téma, szétszakad ez az ország. Olyan mértékben távolodik a két oldal véleménye – és kivételesen már nem is annyira a pártoké, hanem a választóké -, olyan kölcsönös utálat és megvetés árad a megszólalásokból, hogy akkor is nagy bajban leszünk, ha már nem lesznek itt a menekültek. Valaki persze győzni fog a másik felett, és valaki mindig hatalmat is gyakorol majd, de egyre inkább azt hiszem, hogy Magyarországot, az egész országot és nem csak az egyik felét, már csak egy olyan – ma nyomokban sem létező – politikai közép mentheti meg, amely képes mindkét tábor igazát meghallani és félelmeit megérteni.”

(fotó: alfahír.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá