Mi lesz a makói hagyma jövője?

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

A 25-30 évvel ezelőtti állapotokat kell visszahozni – mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy akkoriban félmillióan éltek meg a mezőgazdaságból. Ezt a Koronában megtartott fórumon jelentette ki. 

A képviselő-testület néhány tagja, térségi polgármesterek és persze gazdálkodók vettek részt a ma délutáni mezőgazdasági fórumon, melyet már a Hagymafesztivál programjaként rendeztek meg. Farkas Éva Erzsébet polgármester beszédében kiemelte, hogy fontos feladat a munkahelyteremtés és a megtartás. – Ezeket a célokat fejeztük ki a testülettel azokban a döntésekben, melyekkel a helyieket segítettük – mondta.

Ezt követően Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár rátért a támogatásokra, melyek kapcsán elmondta, hogy a ,,hagyományos” vidékfejlesztési pályázatok mellett a falusi turizmus fellendítésére is lesznek kiírások. Végül hozzátette: a legfontosabb pályázatokat még az idén meghirdetik.

Végül Lázár János szólalt fel, aki elmondta, hogy a források legfontosabb célja a fő- és a mellékjövedelmek növelése. Ezért nyolcvan százalékban a kis- és közepes vállalkozásoknak kell adni a támogatást. – Beszédem valóságtartalmát majd a pénzek konkrét felosztása adja meg – zárta gondolatait.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá