Justh Gyula utcai gyilkosság: 11 év fogház

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntette miatt C. János ellen indított büntetőügyben az első fokon kimondott ítéletét.

s36829017

 

 

Tegnap számoltunk be róla, hogy ma tárgyalják a fellebbezést a Justh Gyula utcai gyilkosság kapcsán. Az ülésen a vádlott bűnösségét életveszélyt okozó testi sértés bűntettében is megállapították, így a kiszabott fő- és mellékbüntetést halmazati büntetésnek tekintik. A bíróság kimondta: a szabadságvesztést – tekintettel a vádlott idős korára, súlyos betegségeire – a legenyhébb büntetés-végrehajtási fokozatban, vagyis fogházban kell letölteni.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott a cselekmény napján két, egymástól elkülönülő bűncselekményt hajtott végre, a délelőtti késsel szúrást minősítette az ítélőtábla életveszélyt okozó testi sértésnek.

A büntetés mértéke nem változott, mivel azt az ítélőtábla az elkövetett cselekmény súlyával és a vádlott társadalomra veszélyességével arányban állónak találta. Így a vádlott jogerős büntetése 11 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltás lett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá