Kettő milliárd forint érkezhet a megígért húszból Makóra

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Egyeztetést tartott ma Farkas Éva Erzsébet polgármester a Csongrád Megyei Önkormányzat több tagjával a 2014–20 közötti fejlesztési tervekről. A tárgyaláson elhangzott, hogy a térség 3,5 milliárdot, ebből Makó 2 milliárdot kap. 

44487628

A város polgármestere ma délelőtt tárgyalt a megyei önkormányzat alelnökével, Ádók Jánossal, valamint Szél Istvánnal és Mágori András Józseffel, a testület fideszes tagjaival. Bár szűk egy évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök húsz milliárd forintot ígért Makónak, ebből most egyelőre kettő látszik. – Szeretnénk közművesíteni az ipari parkot, fejleszteni a piacot, a leszakadó városrész, Honvédnak a rehabilitációját elvégezni, felújítani az egészségügyi intézményeket, valamint a csipkesort, mely több ütemben fog zajlani – vázolta a terveket Farkas Éva Erzsébet polgármester. A városvezető még hozzátette, hogy a Páger-mozit és az Istók-házat is felújítanák, valamint számítanak a kormány támogatására is, főleg a Makovecz-hagyaték ápolásának az ügyében.

Az ehhez szükséges kiírások szeptember végén, október elején megjelennek, melyekre önkormányzatok, önkormányzati cégek, egyházak és civil szervezetek is pályázhatnak – mondta Ádók János. Az alelnök kifejtette: a pályázatok elbírálásának legfontosabb szempontja, hogy mennyire járul hozzá a gazdaságfejlesztéshez, munkahelyteremtéshez. Ádók János szerint a megyei önkormányzat makói tagjai, dr. Buzás Péter (MSZP) és dr. Kiss Attila (Jobbik) is elkötelezett a program iránt.

Megyei szinten eddig több mint négyszáz pályázat érkezett be, ezek közül kétszázötvenet elfogadott az önkormányzat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá