A Csongrád megyei LMP nem akar nyomkövetőt a menekültekre

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Schiffer András, a párt elnöke viszont igen, ezért a megyeiek közleményben szólították fel elnöküket, hogy vonja vissza a parlamenti javaslatot.

A 24 pontos javaslatcsomag az ő értékrendjük számára elfogadhatatlan, ennek egyik pontja, hogy akinek a menekültügyi eljárása egy hónap alatt sem folytatódott le, arra nyomkövetőt helyezzenek el. ,,Nyomkövetővel történő megfigyelést bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható emberek esetén lehet alkalmazni, […], az ötlet a kutyák kötelező mikrochipjét idézi. A javaslat ráadásul olyan körülmények fellépése esetén korlátozná jogaikban a menekülteket, melyekre semmiféle ráhatásuk nincs, hiszen kérelmük elbírálásának sebessége nem tőlük függ.”

A Lehet Más a Politika Csongrád megyei szervezete szerint, ez a javaslat ellentétes a párt alapítónyilatkozatában találhatóakkal, ezért felszólították Schiffer Andrást, hogy vonja vissza a javaslatot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá