Döntött a testület: öten a fürdő igazgatóságában

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Péntek reggel rendkívüli testületi ülésen szavaztak a Hagymatikum zrt.-vé való második alapítói döntésről. Marosvári Attilának (PSZM) több kifogása is volt az indítvány ellen, ennek ellenére a többség elfogadta. A Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez való csatlakozást mindenki megszavazta. 

46862114 29955591

Háromnegyed órás csúszással, Gáspár Sándor (MSZP), Zeitler Ádám (Jobbik) és dr. Török Miklós (DK) nélkül kezdődött meg 9:45-kor a pénteki rendkívüli testületi ülés. Először a fürdő második alapítói döntéséről szavaztak. Az előterjesztés szerint 10 millió forint alaptőkével, a következő tagokkal működne a részvénytársaság: igazgatóság elnöke: Scheitzner Beáta, tagok: Juhászné Rácz Zita (gazdasági szakember), Busa Ferenc (mérnök, műszaki szakember), Dr. Nagy Jenő (orvos), Dr. Jeszenszky Diána (jogász).

Elsőként Marosvári Attila (PSZM) kért szót, aki kiemelte, hogy már megint zárt ülésen szavaznak a fürdőről, pontatlan az alapszabály tervezet, sok az öt fő az igazgatóságba és kevés idő volt átnézni az anyagot. Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette, hogy határidő miatt erről szeptember 28-ig kell dönteni, nem várhatott a jövő hét szerdai ülésig a testület összehívása. Dr. Bálint-Hankóczy Beatrix és a jogi iroda képviselője elmondta, hogy az alapszabály csak egy tervezet, a végleges formájáról majd a cégbíróság dönt, illetve háromnál nem lehet kevesebb az igazgatóság létszáma.

Marosvárinak volt még felvetése, aminek kifejtésére két percet kapott a polgármestertől. Elmondta aggályait, mely szerint az igazgatóság döntési köre nincs meghatározva, az elnököt a tagoknak kellett volna megválasztania és lehetett volna magasabb tőkével bejegyezni. – Lehetett volna jobb anyagot is csinálni – zárta gondolatait.

Ezt követően Weszelyné Véghseő Henriett Mária (Fidesz) szólalt fel, aki szerint ,,kukacoskodás” Marosvári hozzászólása, minél több szakember van az igazgatóságban, annál jobban fog működni.

A határozati javaslatot az ellenzéki képviselő kivételével elfogadták a fideszes városatyák. A második napirendi pontról, a Bursa Hungaricához való csatlakozásról nem volt vita, mindenki igennel szavazott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá