Megújult a dóm

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szeged jellegzetes épülete, a makóiak által is kedvelt dóm és környezete új külsőt kapott. A 2,1 milliárd forintos uniós támogatású beruházást csütörtök este mutatták be. 

A turisztikai célú fejlesztés bemutatására a Szent Gellért fesztivál egyik programjaként került sor. A munkálatok tavaly júliusban kezdődtek a 85 éves épületen. Felújították a Dömötör-tornyot, a dóm falfestményeit, üvegablakait, a tornyok falát és kődíszeit, a belváros felőli toronyban látogatóbarát bemutatóhelységet alakítottak ki, megszépült a nemzeti pantheon egyházmegyei része és a püspöki palota udvara.

46941547

Az építőiparai kivitelezések, a belső terek tehát elkészültek, egyedül az altemplomban vannak hiányosságok; itt egy kiállítóteret hoztak létre, viszont a berendezések, vitrinek még nincsenek a helyükön, hiányos a díszítés és a feliratozás.

A projekt teljes átadására novemberben kerülhet sor.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá