Képkiállítással ünnepelték a zene világnapját

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

1975 óta október elseje a zene világnapja. Ez alkalomból egy 7X2 méteres táblafestményt, ún. pannót avattak fel a Makói Általános Iskola Bartók tagintézményében. A művet a nyári ifjúsági művésztelepen készítették. 

51723320

– Nem szokványos módon ünnepeljük a zene világnapját, de maga a kép is a művészetek találkozásáról szól – jelentette ki Farkas Éva Erzsébet polgármester az ünnepségen. Az alkotást a jubileumi XV. Ifjúsági Művésztelepen festették fa alapra, temperával. A Bartók a bázisiskolájának tekinthető a művésztelepnek, nyaranta itt szoktak dolgozni az ifjú alkotók, ezért ide állították ki a képet.

96659348

A jubileum mellett Barcsay Jenő, Kossuth-díjas festő születésének 115. évfordulójára is emlékeztek, ezért a ,,Mesterek nyomában” volt a téma. – A negyvenöt általános- és középiskolás tanuló hat művésztanár irányításával festette meg ezt a pannót – tudtuk meg Karsai Ildikótól, a művésztelep vezetőjétől. Természetesen rengeteg munka volt vele, számos vázlat készült előtte.

A zenevilágnapi programok folytatásaként 17 órától a Koronában hangversenyt rendeznek, ahol az iskola növendékei zenélnek majd.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá