Levelet írnak Szent Teréznek, amit ők kapnak meg egy év múlva

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hagyományos program az újvárosi Szent László Király Templomban, hogy rózsaeső imanapot rendeznek Lisieux-i Kis Szent Teréz előtt tisztelegve. A délelőtt folyamán előadásra és imádságra került sor, délután levélírás, majd ünnepi szentmise zárja a lelki napot.

22884695 52972955

Az imanap Békéscsabáról indult, majd Csanádapácán keresztül érkezett meg Makóra és Varga Attila atya segítségével elérték, hogy itt is maradjon. Éppen ezért ilyen többen szoktak jönni vidékről is. – A fiatalon elhunyt Szent Teréz példája arra utal, hogy mindenki a saját életében, hivatásában az Isten akarata szerint maximálisan teljesítsen, ő ezt meg tudta tenni – ismertette a szerzetesnő munkásságát Pálfai Zoltán, plébános.

Mi a megszentelt élet? – erre kereste a választ dr. Thorday Attila szegedi atya előadásában, majd imádsággal zárultak a délelőtti programok. Délután megszólaltatnak olyan embereket, akik a saját területükön próbálják megélni a megszentelt életet. Ők szerzetesek, papok és házaspárok. – Kíváncsi vagyok Bíró István görög-katolikus parókus és feleségének mondandójára, érdekes konstelláció, hogy a görög egyházban ez hogyan működik – lelkendezett a plébános.

Ezt követően a részvevők levelet írhatnak ,,Kis Szent Teréznek”, azzal kapcsolatban, hogy mik a vágyaik, céljaik majd egy év múlva ezt megkapják és számot vethetnek, hogy mi valósult meg belőle.

Fél öttől ünnepi szentmisével zárul a nap.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá