Őszköszöntő Ambrózfalván

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Egész napos programokkal vártak mindenkit Ambrózfalvára szombaton. A legfiatalabbak népi játékokat próbálhattak ki, volt közös ebéd, majd Sinka Imre békésszentandrási és Toroczkai László ásotthalmi polgármester tartott fórumot. A nap operett műsorral ért véget. 

78677377

Jól érezték magukat a gyermekek, finom volt az ebéd és a fórum sem volt hiábavaló – röviden így foglalható össze a mai nap Ambrózfalván. A fesztivál házigazdája Farkasné Havrán Idikó Piroska, óvodavezető, polgármesterjelölt volt. – Sajnos még mindig ott tartunk, hogy az emberek nem merik felvállalni szimpátiájukat, ennek ellenére volt érdeklődő ma, hasznos napon vagyunk túl – értékelte a szombati rendezvényt.

74353167

A 14 órakor kezdődő fórumon Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere elmondta, hogy a Jobbik által vezetett települések kilábaltak a problémákból, jó úton járnak. Ásotthalmi polgármester-kollégájával, Toroczkai Lászlóval már nem az első ciklusban vezetik saját településüket. – Békésszentandráson 3600-an laknak, nálunk nincs munkanélküliség és működik a gazdaság. Amikor átvettem ez nem volt így – fogalmazott Sinka. Mint elmondta, több hasonlóság is van Ambrózfalva és Békésszentandrás között, amennyiben Farkasné kap bizalmat, szívesen segít neki a problémák megoldásában, hiszen ,,a közös munka előrébb vihet”.

41304539

Toroczkai meglátása szerint Ambrózfalva és Ásotthalom olyan szempontból hasonló helyzetben van, hogy elsősorban a Területfejlesztési Programban bízhat a beérkező pénzeket tekintve. – A kistelepülések nehéz helyzetben vannak, nincs lobbierejük, nem úgy, mint Kaposvárnak, aki most kapott 120 milliárd forintot a miniszterelnöktől. Hozzátette: ezért fontos, hogy a megyei közgyűlés mennyi pénzt ítél oda a térségeknek, de ehhez kreatív településfejlesztési ötletek kellenek, ki kell dolgozni a terveket – ebből a szempontból a Jobbikos polgármesterjelölt jó választás lenne.

Farkasné Havrán Ildikó Piroska a fórumon elhangzottakat szeretné kamatoztatni, ha megválasztják. – Nem konkrét tanácsot, hanem iránymutatást kaptam, az elmondott tapasztalataik alapján – mesélte. – Ha úgy alakul, akkor lesz kivel felvennem a kapcsolatot, hogy a terveket hogyan tudom megvalósítani, a fejlesztési pályázatok szempontjából – zárta gondolatait.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá