Huszonötödik születésnapján ehető lesz és bárki hazaviheti a SZIGNUM-ot

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nagyszabású programsorozattal ünnepli a makói Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 25. születésnapját. Első állomásán, 2015. október 17-én, szombaton a Szerzetesek évéhez kapcsolódó, „Rendes” Családi napon 600 szeletes tortával, táncházzal, vetélkedővel és kézműves tevékenységekkel várja az érdeklődőket az intézmény. Az alkalom a SZIGNUM tavaly kezdődött kompetenciafejlesztés projektjének hivatalos záróeseménye is lesz. 

Negyed évszázad telt el a SZIGNUM rendszerváltás utáni újraindulása óta; 1990. szeptember 1-jén csengettek be ismét egyházi fenntartású intézményként a SZIGNUM-ba. Erre a jeles évfordulóra emlékezik meg a hétvégén az iskolaközösség egy családi nap keretében. A hagyományoknak megfelelően a testi-lelki egészség jegyében zajlik az esemény, idén a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0663 kódjelű „Kompetenciafejlesztés a SZIGNUM-ban” elnevezésű pályázat támogatásával és hivatalos projektzárójával egybekötve. Mivel a 2015-ös esztendőt Ferenc pápa a Szerzetesek évének nyilvánította, ezért a nap a „Rendes” elnevezéssel egészült ki, utalva a fenntartóra, a Boldogasszony Iskolanővérekre.

Több mint harminc állomással várja az óvodásokat, diákjait és szüleiket a szervező SZIGNUM: lesz parasztolimpia, egészségügyi szűrés, kutyabemutató, famunkák, lekvár- és mézkóstolás, müzli készítés, szerzetesrendi feladatok, kosárfonás, kincskeresés, táncház, templomtorony látogatás – csak hogy a legváltozatosabb elfoglaltságokat említsük. A rendezvény csúcspontja minden bizonnyal a közös ebéd utáni édes meglepetés lesz: Papp Róbert makói cukrász 600 szeletes SZIGNUM logós tortát állít össze a helyszínen, amit az ünnepeltek közösen fogyasztanak majd el.

A diákok nagy örömére az iskola nem csak megehető lesz ezen a napon, de kicsinyített mását bárki haza is viheti egy összeállítható papír makett formájában.

A délelőtt programjai (helyszínek):
8:30 közös kezdés a templomban (Szent István Király Templom)
8:45-11:15 kézműves és sportprogramok, 37 állomáson (iskola előtti tér, osztálytermek)
11:30 Terebes együttes koncertje és táncház (iskola előtti tér, rossz idő esetén tornaterem)
12:30 ebéd (gimnáziumi épület földszinti termek, ebédlő)
13:30 eredményhirdetés, SZIGNUM torta felszelése (tornaterem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá