Két meccs, tizenhat sárgalap, hat piros

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 4 perc

Hétvégén pályára léptek utánpótlás labdarúgó csapataink. Az U14 győzött, az U17 és az U19 piros lapokkal tarkított meccseken nem tudott pontokat szerezni. 

Makói győzelem Szegeden

A Botlik Róbert vezette fiatalok a szegedi SZVSE csapatával játszottak a bajnokság ötödik fordulójában és Szekeres Tibor, Nagy Krisztián és Hartenstern Kevin góljainak köszönhetően győztesen jöttek le a pályáról.

Szegedi VSE – MUFC 1:3 (0-1)
Csongrád megye U14
Gsz.: Rojik Ágoston ill. Szekeres Tibor, Nagy Krisztián, Hartenstern Kevin

41990287

Kártyaparti a műfüvön

NB-s U17 és U19 csapataink vasárnap délután a SZEOL SC gárdáját látták vendégül. Sajnos egyik találkozón sem a labdarúgásé volt a főszerep.

Már az U17 találkozó első játékvezetői ítéleténél elszabadultak az indulatok, s azokat nem is sikerült megfékezni, pedig a 90 perc alatt 3 piros és minimum 7 sárga lap villant. Tény, hogy a pálya jellege és az időjárás miatt több szabálytalanság is előfordult, de a kezdetekben semmi nem utalt arra, hogy ennyire sportszerűtlen lesz a találkozó.

Az első játékrészben három gólos előnyre tett szert a SZEOL, melyet a második játékrész utolsó 7 percére kilenc főre fogyatkozó makói fiatalok nem tudtak kiegyenlíteni, Botond Benkő csodálatos és okos emelése csak a szépítésre volt elég.

MUFC – SZEOL 1-3 (0-3)
U-17 II. osztály Dél-Kelet
Jv.: Török (Dobai, Szeri)

MUFC: Halupka – Nagy J., László, Molnár, Giba (Beke 46′), Bihari, Czebe (Vas 86′), Megyesi, Benkő R. (Ovidiu 75′), Benkő B., Bány B. Vezetőedző: Bány Tamás.

Gsz.: Benkő B. 73′, ill. Simai 6′, Kiss R. 23′, Petőfi 29′.
Sárga: Bány B. 12′, Molnár 79′, ill. Petőfi 19′, Ádám 24′, Simai 58′, Skribek 65′, Kiss R. 85′.
Piros: László 59′, Megyesi 83′, ill. Ruzsity 53′.

70447540

Ezt követően léptek pályára Brakszatórisz András tanítványai. Az edző most sem volt irigylésre méltó helyzetben, hiszen a valóságban egy csere állt rendelkezésére, s cserekapusunk  Oravecz Bence is a mezőnyben kellett játsszon.

A nem túl biztató előjelek ellenére csapatunk a negyedik percben egy fölívelt szabadrúgásból Kardos Ákos révén megszerezte a vezetést. A fiúk ezt követően is szervezettek játszottak, sőt a 30. percben emberelőnybe is kerültek, miután az egyik szegedi játékos rendkívül csúnya, sérülésveszélyes belépőjét piros lappal honorálta a játékvezető.

A második játékrészben aztán az addig jól tevékenykedő játékvezető borzalmasat hibázott, s könnyű síppal fújt be egy büntetőt, úgy, hogy a labdát védőnk, a gólt is szerző Kardos Ákos, piszkálta el a támadó elől. Halmozta a bajt, hogy Ákos megkapta második sárgáját így egy fontos láncszem esett ki csapatunkból. A büntetőt értékesítették, s ettől kezdve nem csak a zavarodott játékosaink nem voltak a helyzet magaslatán, de a játékvezető is elvesztette a fonalat, ami 9 sárgában és 3 pirosban nyilvánult meg. A zavarodottságot kihasználták a szegediek, s a 75. percben a maguk javára fordították a találkozót.

Hiába voltak helyzeteink, hiába küzdöttek ekkor is derekasan a makói legények most ez kevés volt 14 emberrel szemben. Érdekesség, hogy a kiállított játékosnak el kellett hagynia a játékteret, de a kiállított SZEOL-edző beléphetett a pályára s elrúghatta a dobni akaró játékosunk elől a labdát.

MUFC – SZEOL 1-2 (1-0)
U19 II. osztály Dél-kelet
Jv.: Dobai (Török, Szeri)

MUFC: Kabók – Maglóczki, Mészáros (Oravecz 68′), Szilvási, Nagy-György, Marofka, Vass, Kardos, Krajnyák, Posztos, Vajna. Vezetőedző: Brakszatórisz András

Gsz.: Kardos 4′, ill. Szivák 65′, Ördögh 75′.
Sárga: Krajnyák 61′, Szilvási 71′, Vajna 77′, ill. Antalik 6′, Kovács D. 71′.
Piros: Kardos 64′, ill. Ménesi 30′, Balogh Á. 81′.

Két találkozó 6 piros és minimum 16 sárga kártya, “elvesztett” játékosok, nulla pont, s kritikán aluli játékvezetés.

(Hajdu Szilárd)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá