2,8 milliárd forint ment el idén a migránsok ellátására

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) idén eddig 2,8 milliárd forintot fordított a migránsok ellátására – közölte az intézmény általános főigazgató-helyettese csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. 

99031765

Kiss Attila tájékoztatása szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest 63 százalékkal nőttek a költségeik.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) helyettes szóvivője azt közölte, idén eddig 378 647 illegális bevándorló lépett be Magyarország területére a külső schengeni határon. Szerdán a rendőrök 5157 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt, a helyettes szóvivő közlése szerint túlnyomó többségük a horvát oldalról lépett be Magyarországra.

Közölte azt is, hogy január óta 738 emberrel szemben rendeltek el nyomozást; ebből határzár tiltott átlépése miatt 716, a kerítés megrongálása miatt pedig 22 esetben indult eljárás.

(alfahír.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá