Így riaszt a Facebook, ha az állam töri az oldalát

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Kínos: a közösségi portál hivatalos oldalán tette közzé, hogy értesíti a felhasználóját, ha az állam vagy annak valamelyik szervezete turkál a magánoldalán. 

31378879

Blogbejegyzésében a Facebook biztonsági főnöke, Alex Stamos tartotta szükségesnek rögzíteni, hogy az állam vagy az állami szervezetek kutakodnak magánoldalakon. Mostantól, ha aggályosnak tartanak valamilyen kormányzati tevékenységet a felhasználó oldalán, akkor a fent látható figyelmeztetést fogják megjeleníteni.

A biztonsági főnök szerint az ilyen típusú támadások az átlagosnál veszélyesebbek, s ezért kell segíteni a figyelmeztetéssel az érintetteknek. A bannert a tisztességtelen állami beavatkozás gyanúja esetén jelenítik meg.

Némi pikantériát kölcsönöz a biztonsági főnök szavainak, hogy az Európai Unió Bírósága által nemrég hozott ítélet is megerősíti, a Facebook rendszeresen átadta az európai felhasználók személyes adatait az NSA-nak, vagyis a Snowden-ügyben elhíresült amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnek.

Rendkívül gyakori hiba, hogy a fészbukolók gyenge, könnyen megfejthető jelszavakat használnak, valamilyen adathalász támadás áldozataivá válnak. Célszerű minden online oldalon – nem csak a Facebookon – más és más, rendszeresen cserélendő, nehezen feltörhető jelszót használni, s lehetőleg igénybe venni a kétlépcsős azonosítást.

(hirado.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá