Egyelőre nem emelkedik a szemétszállítási díj Makón

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ma reggel rendkívüli testületi ülést tartott a képviselő-testület. Megszavazták, hogy ne emelkedjen a szemétszállítási díj a DAREH önkormányzati társulás tervezete alapján, együttműködési szándéknyilatkozatot kötöttek Lugossal, valamint megváltoztatták a rendes testületi ülés időpontját. 

44337695 28889145

Gáspár Sándor (MSZP), dr. Török Miklós (DK) és Zeitler Ádám (Jobbik) nélkül kezdődött a mai ülés. Első napirendi pontként Czirbus Gábor (Fidesz) alpolgármester ismertette, hogy a DAREH önkormányzati társulás, melynek 86 település a tagja, olyan áremelés tervezetet küldött, mely elfogadhatatlan, jelentősen többe kerülne a szemétszállítás. Elmondta: a DAREH szerint a rendszer fenntartásához miatt kell ilyen árpolitikát alkalmazni.

– Mindenhol rezsit csökkentünk, nehogy már itt, a legújabb technológiánál legyen áremelés – jelentette ki Toldi János (Fidesz). Marosvári Attila (PSZM) teljes mértékben egyetértett az alpolgármesterrel. A testület a megállapodás módosítását és hogy a társulásba Czirbus Gábor legyen a delegált elfogadta. Az üzemeltetési koncepciónál, az áremelésnél dr. Sánta Sándor (Fidesz) igennel, Kovács Sándor (Fidesz) nemmel, a többiek pedig tartózkodással szavaztak.

A következő napirendi pontként egyhangúlag döntöttek arról, hogy a romániai Lugossal testvérvárosi kapcsolatot alakít ki Makó. Végül munkatervet módosítottak, mely alapján október 28. helyett október 27-én lesz a rendes testületi ülés.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá