Kisstílű bosszút álltak Toroczkain és Ásotthalmon

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere volt az első a határmenti települések vezetői közül, aki az illegális bevándorlás fenyegetésére figyelmeztetett. A település elsőként szenvedte el az embertömegek határátlépését. A hazai és a nemzetközi sajtó szinte beköltözött a településre, naponta keresték Toroczkait, aki már jóval az Orbán-kormány késői ébredése előtt a határok szigorú védelmére hívta fel a figyelmet. A rendőrség hivatalos adatai szerint is – a kerítés megépítése előtt – a legtöbb illegális bevándorló Ásotthalomnál lépte át a határt. A helyi mezőőrséggel és a hatóságokkal karöltve Toroczkai hatékony ellenőrzést épített ki a településen, útját állva a népvándorlássá terebélyesedő bevándorlásnak. A videó (több mint másfél millióan látták), amellyel az illegális bevándorlóknak üzent, bejárta az egész világot. 

Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár miniszteri elismeréseket adott át, valamint előléptetéseket jelentett be a Belügyminisztérium október 23-a alkalmából rendezett ünnepségén. A migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenység elismeréséül a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát kapta meg Körmend, Röszke, Zákány, Kelebia, Mórahalom és Hegyeshalom polgármestere is. Toroczkai László azonban kimaradt… Ásotthalom polgármestere a Facebook-oldalán adott hangot az ordító kettős mérce egy újabb példájára reagálva:

„Nekem küldött felháborodott üzenetekből értesültem arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter az október 23-i ünnep alkalmából “a migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül” a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki több határmenti település polgármesterét. A kitüntetést átvehette Körmend, Zákány, Hegyeshalom polgármestere, a mi vidékünkön pedig az összes Ásotthalommal szomszédos határmenti település (Kelebia, Mórahalom, Röszke) polgármestere. Egyetlen kivétel akadt: Ásotthalom polgármestere, vagyis én. Mellesleg még nagyon sokan megkapták ezt a kitüntetést, többek között a MÁV és a Volán vezérigazgatói. Mindenekelőtt gratulálok valamennyi kitüntetettnek, ha valaki, hát én tudom, hogy milyen nehéz volt polgármesterként irányítani és védeni egy települést, amely a migráció frontvonalába került. Senkitől sem sajnálom, senkitől sem irigylem a kitüntetést. Az jobban fájt, amikor a mezőőrségünknek kértem terepjárót a belügyminisztertől, és nem kaptam. De nem adtam fel, és Önökkel, Veletek összefogva adományokból megvásároltuk a Toyota terepjárót, amely a migráció elleni harc zászlóvivője lett. A Google, vagy itt a saját Facebook oldalam megmutatja, hogy én mennyit és mit tettem a migráció elleni küzdelem terén. Írjátok, hogy igazságtalan, hogy én nem kaptam kitüntetést. Igen, az. Főleg azért, mert amikor én már 2014 elején az illegális migráció elleni fellépést szorgalmaztam, majd elsőként felvetettem a kerítésépítés gondolatát, még nagyon egyedül éreztem magam. Az élet és főleg a politika azonban ilyen igazságtalan néha. Én már megszoktam, az egész eddigi életem erről szólt, kitüntetést se kaptam még soha. Őszintén mondom azonban, hogy nem érdekel. Számomra egyáltalán nem ez a fontos. Sokkal többet ér a honfitársaimtól kapott számtalan köszönet, a jó szó, és a saját nyugodt lelkiismeretem; bárhová sodort is a sorsom, mindig megcselekedtem azt, amit megkövetelt a haza.”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá