A Jobbik Makói Alapszervezete támogatja Székelyföld autonómia törekvését

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Budafok-Tétény önkormányzata nemzeti összefogásra szólította fel a magyar települési önkormányzatokat, (bővebben itt) hogy fejezzék ki szolidaritásukat Székelyföld autonómia törekvése mellett. Makón ezt az önkormányzat nem, de a Jobbik megtette.

46585885

A kezdeményezés elindítója a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs. A megmozdulás elsődleges célja, hogy székelyföldön közösségi élményt adjon a résztvevőknek, hogy tudatosítsák a székely zászló mellett, hogy Székelyföld körvonala is egy jelkép, továbbá, hogy Székelyföld körvonala nem azonos a román kormány által javasolt közép-régió körvonalával. Ezért őrtüzek meggyújtására, kéri a Székelyföld határvonalán elhelyezkedő településeket, hogy Székelyföld határainak kivilágításával demonstrálják Székelyföld egységét, valamint, hogy Székelyföld oszthatatlan.

Városunkban egyedül a Jobbik gyújtott gyertyát, akik a következő közleményt juttatták el szerkesztőségünknek:

,,Sajnálattal értesültünk, vagy inkább nem értesültünk arról, hogy a makói önkormányzat nem csatlakozott e nemes kezdeményezéshez!

E vétkes mulasztás enyhítésére, továbbá a nemzet egységébe vetett hitünk, a trianoni békediktátum következtében, az elrabolt magyar területeken élő nemzettestvéreink érdekében, kötelességünknek éreztük, több civil emberrel egyetemben, hogy csatlakozzunk a Budafok-Tétényi önkormányzat felhívására

Meggyőződésünk, hogy Székelyföld a székelyeké, mi sem példázza jobban, hogy a mai napig is Székelyföldön a magyar lakosság aránya mintegy 75-80%! A székely emberek a román kormány azon törekvését, támadását, hogy a nemzeti identitásuk, a magyar nemzetbe vetett hitük mérséklődjön, csorbuljon a mai napig sikeresen visszaverték!

Nem hagyták, hogy nyelvük, kultúrájuk, történelmi hagyományaik elvesszenek!

A magunkkal hozott mécseseket 17.45 perckor gyújtottuk meg, ezzel is tiszteletünket fejeztük ki a székely emberek előtt, valamint támogattuk Székelyföld autonómiai törekvését!”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá