Radnótis diákok a Szegedi Ítélőtáblán

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Európai Tanács 2003-as döntése alapján október 25. napját a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napjának nyilvánították. A kezdeményezés célja, hogy az igazságszolgáltatás közelebb kerüljön az állampolgárokhoz, az emberek jobban megismerjék, megértsék a jogaikat, a bírósági rendszer, a polgári igazságszolgáltatás gyakorlati működését. 

Ezen a napon Magyarország bíróságai nyílt nap keretében várják az érdeklődőket. Mivel október 25-e az idén vasárnapra esett, a Szegedi Ítélőtábla – amely évek óta vendégeket fogad a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napján -, kedden délelőtt középiskolásoknak mutatta be a táblabíróság munkáját. A szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumból érkezett diákoknak dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese az épület dísztermében tartott előadást – egyebek mellett – a jogszabályok megalkotásának módjáról, a végrehajtó hatalom feladatairól, az igazságszolgáltatás, ezen belül a bíróságok működéséről, majd a diákok megtekintették a Szegedi Ítélőtábla épületét.

(Szegedi Bíróság sajtóosztály)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá