Tréningen a bíróság munkatársai

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke által kiírt, a „Bírósági közvetítés fejlesztését célzó regionális rendezvények támogatása” elnevezésű pályázat eredményeként megvalósult regionális mediációs szakmai nap folytatásaként mediációs workshopot tartott a Szegedi Törvényszék.

A programot Rózsáné dr. Markó Zsuzsanna, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese nyitotta meg, melyet a bírósági közvetítés témakörével kapcsolatos előadások és konzultációk követtek. Pálkúti Adrienne, klinikai szakpszichológus és gyermekterapeuta a bírósági közvetítőkre az eljárás során háruló mentális teherről és annak feldolgozási módszereiről beszélt, majd a mediátorok személyes tapasztalatai alapján gyakran felmerülő problémákkal és azok megoldási lehetőségeivel kapcsolatban szakmai konzultáció valósult meg.

Az egész napos program délutáni periódusa során Pálkúti Adrienne a bírósági közvetítők részére az ügyfelekkel történő kommunikáció terén nyújtható pszichológia módszertani segítség formáit elemezte, majd ugyanezen témakörben kerekasztal-beszélgetést tartottak az előadás résztvevői.

A workshop megvalósítására – a regionális szakmai naphoz hasonlóan – az Országos Bírósági Hivatal elnöke által nyújtott 250.000,- forint vissza nem térítendő támogatásból nyílt lehetőség.

(NAV sajtóosztály)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá