Eszközöket kaptak az önkéntes mentőcsoportok

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ez év tavaszán százmillió forintos pályázatot írt ki az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Csongrád megyébe több mint négymillió forintnyi támogatás érkezett. Kedden Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ünnepélyes keretek között átadta a pályázaton elnyert technikai eszközöket.

96310970

A Szentesi Járási Mentőcsoport nevében Bölcskey Molnár Zoltán vett át motoros láncfűrészt, a hét kilowatt teljesítményű aggregátorokat, illetve világító felszereléseket. Seller András, a megyei rendeltetésű Maros Mentőcsoport vezetője többek között professzionális szonárt (három dimeniós víz alatti képet közvetítő eszközt), motoros láncfűrészeket, védőfelszereléseket, csörlőt, illetve alapvető alpintechnikai eszközöket vehetett át.

A pályázaton elnyert anyagi támogatás, illetve a természetben juttatott védőfelszerelések nagymértékben segítik az önkéntesek munkáját, ami a katasztrófák elleni védekezés színvonalának további emelkedését teszi lehetővé, ennek fő haszonélvezője pedig Magyarország lakossága.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá