Makovecz Imre előtt tisztelegnek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Idén lenne nyolcvan éves a Kossuth-díjas építész, Makovecz Imre. Munkássága előtt idén is a Héttorony Fesztivállal tisztelegnek, melynek makói programjait péntek este rendezték meg. 

75538834 24325635

Fényfestészet a Hagymaházon, kiállítás a Szent-Mihály templom tervrajzairól, világzenei koncert a Cimbaliband együttessel, ahol a gödöllői táncegyüttes működött közre – ezek voltak a fesztivál makói programjai. A fesztivál arculatát négy éve újították meg, ehhez hozzájárult Makovecz halála is. – Ez egy tisztelgés az életműve előtt és figyelemfelhívás arra, hogy be kell lakni ezeket a tereket, éltetni kell és meg kell építeni ami még nincs kész – árulta el Horváth László, a fesztivál egyik szervezője.

21350702

Makovecz Imre munkája igazi színfolt, a világ tíz legjelentősebb építésze között tartják számon. A Kárpát-medencében rengeteg ő általa tervezett épület található. – Keressük a partnereket a szervezésben, Makó ilyen szempontból vevő rá. Valójában ez egy szellemi fesztivál, ahol kérdéseket teszünk fel, gondolkozunk – tudtuk meg a szervezőtől.

A fesztivál november 5-20-ig tart, ez idő alatt lesznek még programok Budapesten, Tiszapéterfalván, Kolozsváron, Lendván, Jászapátin és Kakasdon.


Makón számos épület, tér őrzi Makovecz Imre munkáját: Búza utca bölcsőde, Hagymaház, Sportcsarnok, a főtér rekonstrukciója, Kossuth szobor környezetének rekonstrukciója, tanuszoda, Kálvin téri iskola, Hagymatikum, autóbusz pályaudvar, Közhivatalok háza, Zenepavilon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá