Vona: nem mi tartunk középre, a magyar társadalom tart felénk

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Jobbik elnöke szerint pártja felelősségteljes, kormányképes és kormányra készülő párttá lett, a soron következő választáson a magyar embereknek minden bizonnyal a Fidesz és a Jobbik közül kell majd választaniuk.

Vona Gábor pénteken Gyöngyösön, sajtótájékoztatón a Jobbik 12. születésnapja apropóján arról beszélt, hogy a semmiből indulva, egy “szinte mindenki által támadott és senki által sem támogatott” politikai kezdeményezésből mára Magyarország második legerősebb pártja és a kormány egyértelmű kihívója lett a Jobbik.

Szavai szerint akkor lehet megverni a Fideszt, ha annak hiteltelenségével, pökhendiségével és tisztességtelenségével, a korrupcióval szemben felmutatja a tisztességet, az alázatot és az antikorrupciós elszántságot.

A Jobbik azt ígéri, hogy kormányra kerülése esetén nem lesz olyan, mint most, amikor “a miniszterelnöktől kiindulva eleve korrupciós mechanizmusokra épül az egész politikai világ” – mondta Vona Gábor.

Hozzátette, a Jobbik néppárt, Kelet-Magyarországon és a Dunántúlon is népszerű, széles és heterogén támogatói bázissal rendelkezik.

Szerinte a jobb- és baloldal, mint politikai koordinációs rendszer ma már nem mutatja meg a magyar valóságot. Új politikai törésvonal és új politikai közép alakul ki, “nem mi tartunk középre, a magyar társadalom tart felénk” – jelentette ki a pártelnök-frakcióvezető.

Vona Gábor kijelentette, a Jobbik a 21. századi problémákra 21. századi válaszokat kíván adni. Jelezte, a Jobbik mellett az LMP-t is 21. századi pártnak tekinti, míg szerinte a Fidesz és az MSZP a 20. században akarja tartani Magyarországot.

Vona Gábor szólt arról is, hogy a Jobbik évek óta dolgozik egy Gyöngyös környéki nagyberuházáson. Erről egyelőre csupán annyit árult el, hogy egy, a tervek szerint jövőre induló külföldi vegyipari fejlesztésről van szó, amelyet a kormány kiemelt beruházásként kezel, s amely munkahelyek, valamint helyi iparűzési adó tekintetében is komoly előrelépést jelenthet Gyöngyösnek.

(alfahir.hu, fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá