Kiderült Orbán és Mészáros sikerének titka: egy tehetséges faluban élnek

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Felcsúton járt, hogy együtt ünnepelje a gyermekekkel a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulóját. Az MTI azt is megörökítette, ahogy a vezetőnk, kormányfőnk áttanulmányozza az óvoda történetéről szóló kiadványt. 

Orbán Viktor beszédet is mondott, ha már ott volt, amelyben többek között Felcsútról kijelentette: “mindig is tehetséges falu voltunk”.

Ám amikor érzékelte, hogy Felcsút egy kicsit speciálisabb helyzetben van (stadion, kisvasút, Mészáros Lőrinc), mint hazánk többi régiója, némileg korrigálta a kijelentését: a település fejlődik, ám sok olyan falu van az országban, ahol nem ez a helyzet.

“Veszélyeztetett életformának kell tekintenünk” a falusit – tette ezt hozzá néhány nappal az állami földterületek kiárusításának kezdete előtt.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy mivel Felcsút adja a miniszterelnököt, minden helyi fejlődés támadásnak van kitéve. Szerinte azonban e támadásokat jó híreknek kell tekinteni, mert azt jelentik, hogy “történik valami”. “Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat” – fogalmazott a miniszterelnök. Példaként említette a kisvasút ügyét: “ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”.

A falu fejlődéséről a kérges tenyerű gázszerelő-polgármester is megemlékezett: az óvoda a 2009-es felújítással nyerte el jelenlegi formáját, de elképzelhető, hogy egy-két éven belül ismét bővíteni kell majd.

S ha már szóba került a veszélyeztetett életformában élő Mészáros Lőrinc, ne aggódjunk érte már sokáig, hiszen a családja és a cége által bérelt állami földterületeket néhány nap múlva megveheti.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá