Vért adtak a Jugyuban

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Magyar Vöröskereszt makói szervezete novemberben több helyszínen kiszállásos véradó napot tart. Ma délelőtt a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában várták az önkénteseket.

21972561 

Minden évben kétszer, egyszer tavasszal, egyszer pedig ősszel iskolai helyszíneken tart véradó napot a Magyar Vöröskereszt területi szervezete, így próbálják megnyerni maguknak a 18 évet betöltött fiatalokat. – Egy véradással három életet lehet megmenteni, örülök, hogy a fiatalok úgy érzik, hogy ezzel a néhány perces művelettel tudnak segíteni másokon – fogalmazott Vass Sándorné, a szervezet makói területi vezetője. Hozzátette: ma több mint húszan tették ezt meg, néhány pedagógus is csatlakozott.

Börcsök Nikolett (képünkön) a Juhász Gyula egészségügyi szakán tanul, így nem rettenti el a folyamat. – Jó érzés, hogy másokon segíthetek. Ez már a harmadik alkalom, most is olyan nyugodt voltam mint az elsőnél – árulta el.

A véradók igazolást kaptak a tanórák alól, ezen kívül kedvezményekre jogosító kuponokat termékekre, üzletekre.

A kiszállásos véradás további helyszíneiről itt tájékozódhat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares