Sok hűhó semmiért: visszafizette a FIGYI a tartozást

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Több hírportálon és a nyomtatott sajtóban is megjelent, hogy a FIGYI Egyesület, – mely a Makói Közösségi Klubot működteti, – négy millió forinttal tartozik a makói önkormányzatnak. Az egyesület a mai napon kifizette a pénzt. 

Előzmények

A Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesület egy Leader pályázat részeként 46 millió 333 ezer 630 forint támogatást nyert „Többgenerációs közösségi tér” kialakítására. A projektutófinanszírozású volt, az egyesületnek nem volt rá pénze, ezért az előző önkormányzat visszatérítendő támogatást adott nekik. Az Egyesület tegnapig összesen 42 millió 629 ezer 262 forintot fizetett vissza. Az önkormányzat szerint hiába keresték telefonon Mucsi Tamást, az egyesület elnökét, nem tudták elérni.

Mucsi Tamás politikai támadásnak tartotta, hogy az önkormányzat jogi lépést helyezett kilátásba. Elmondása szerint a pályázat beadásakor még nem volt a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke. Az adósságról csak a sajtótól értesült, bár levelet kapott, hogy menjen be a városházára egyeztetni. Az pedig továbbra is gond, hogy nem kaptak városi támogatást, ellehetetlenítették a működésüket.

A probléma

Az egyesület elnökének elmondása szerint az MVH nem hagyott jóvá minden tételt, így számukra nem folyósították a maradék összegeket.

A megoldás

A FIGYI Egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

,,A Fiatalokért Gyermek-és Ifjúsági Egyesület áthidalva likviditási problémáit a mai napon maradéktalanul átutalta Makó Város Önkormányzata felé fennálló tartozását.

Hangsúlyozzuk, hogy rajtunk kívülálló okok miatt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal több tételt nem hagyott jóvá a pályázatból, ezért merültek fel fizetési nehézségek.

A FIGYI Egyesület továbbra is a térségben élő fiatalokért dolgozik és kész együttműködni az önkormányzattal, hogy gyermekeink biztonságban nőhessenek fel.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá