Az elektromos cigaretta használók és forgalmazók nyílt levele a Népjóléti Bizottsághoz

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az elektromos cigaretta használók és forgalmazók érdekképviseleti szervei nyílt levélben fordultak a Parlament Népjóléti Bizottságához.

A Villanypára Egyesület és a MECISZ levelében http://ecigaretta.eu/nyilt-level-nepjoleti-bizottsaghoz arra kéri a Bizottságot, hogy a törvényalkotási folyamatba vonja be az elektromos cigaretta használók képviselőit. Az EMMI Egészségügyért Felelős államtitkársága ezt a kérést figyelmen kívül hagyva terjesztette be az Országgyűlés elé a törvénytervezetét. Véleményük szerint az elkészült törvénytervezet sárba tiporja a felhasználók jogait, a dohányosok közé száműzi őket, miközben egyenlőségjelet tesz a cigaretta és az e cigaretta közé. A törvénytervezet valóságos célja az elektromos cigaretta piac Nemzeti Dohányboltokba irányítása – az indoklások kiragadott példák, szemben állnak a világ vezető tudományos intézeteinek véleményével. A jelenlegi helyzetről részletes képet kaphat a http://ecigaretta.eu/mindekozben-magyarorszagon-avagy-az-e-cigaretta-boszorkanypere oldalon.

(ots.mti.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares