Lágy tésztával készül a kiszombori rétes

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör rétessütést szervezett a téli esték keretein belül. Nem csak az asszonyok, a férfiak is csinálták a finomságot. 

54144538 20387711

– Kell liszt, tojás, langyos sós vízzel felverjük a tésztát, amit lágyra csinálunk, majd zsírral megkenjük, végül meleg lábasokkal melegítjük, hogy nyújthatóvá váljon – árulta el a receptet Sinka Lajosné. Így készült ma délután a rétes Kiszomboron. Irénke néni jól gondolta: valóban 2-3 óra alatt el is készült az édesség.

– A férfiak dolga a tűzhelycipelés, a darálás, a fizikálisabb feladatok, majd az evés – tudtuk meg Sóki Andrástól, aki szintén a Honismereti Kör tagja. Az ilyen találkozókon szívesen vesz részt, nem sokat szokott kihagyni, ide is a feleségével érkezett. – Inkább ő szokott otthon sütni, főzni, mint én – tette hozzá. Rajta kívül még hét személy segédkezett az erősebb nem tagjai közül.

Készült mákos, mákos-meggyes, túrós, almás és tökös rétes. A szakácsok megérdemelt jutalomként a munka végeztével elfogyasztották alkotásukat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá