Rendkívüli zárt ülésen került szóba a Vízmű

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ma reggel rendkívüli ülést tartott a makói képviselő testület. A DAREH földhasználati engedélyt kapott, a Víziközműnek pedig felfüggesztették a végelszámolását. 

Dr. Sánta Sándor (Fidesz), dr. Török Miklós (DK) és Gáspár Sándor (MSZP) nélkül tartották meg ülésüket a városatyák. – Halaszthatatlan döntések miatt hívtuk össze a testületet – közölte Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) a gyűlés felvezetőjében.

A képviselők először arról szavaztak, hogy a DAREH, – a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás, melynek tagja Makó is, – határozatlan időtartamra 874.720 forintért földhasználati engedélyt kap a várostól, hiszen a hulladékátrakó állomás, valamint a hulladékudvar a Társulásé, de a telek az önkormányzaté.

Pár perccel később máris zárt ülésen nyomhatták a gombot. Megtárgyalták a ,,Makó-Térségi Víziközmű Kft. végelszámolásáról és átalakításáról szóló döntést”. Ez alapján felfüggesztik a végelszámolást, a működés tovább folyna, illetve kivásárolnák a kistelepüléseket belőle, így Makó lenne az egyedüli tulajdonos.

Felvetődhet a kérdés, hogy öt nap múlva rendes ülés lesz, miért nem lehetett akkor, a képviselők hozzászólásait meghallgatva, a sajtó nyilvánossága előtt megismerni a döntés részleteit…

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá