Utazzon a Fidesz időgépén – újságírókat tiltottak ki a magyar parlamentből

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

A Fidesz átláthatóságról és sajtószabadságról vallott elveibe tökéletesen illeszkedik az a csütörtöki döntés, amelynek értelmében kitiltotta a legnagyobb magyarországi kereskedelmi televízió munkatársait az Országházból – reagált a Jobbik az RTL Klub stábjával történtekre. A történet Makón is majdnem ismerős lehet.

26945696
Ismeretes, hogy csütörtökön Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár közös eseményen vett részt. Csak az nem volt egyértelmű, hogy milyen típusú rendezvény volt az.

Mert laikus újságíró gondolhatja úgy, hogy ahol mikrofonok, kamerák, operatőrök és fotósok vannak, az egy sajtótájékoztató. De nem az volt,

és még csak nem is egy pornófilmforgatás.

Ez egy nem nyilvános beszélgetés volt, ami után aztán élőben jelentkeztek be az állami hírtévé műsorfolyamába, hogy közös sajtónyilatkozatot tegyenek. Vicces.

S mivel az RTL Klub stábja csak azután távozott, hogy Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke sugdolózni kezdett a parlamenti őrséggel, ezért most jól megmutatták nekik.

Kövér László házelnök mindaddig nem kívánja lehetővé tenni az RTL Klub újságíróinak, hogy személyesen tudósítsanak az Országgyűlés munkájáról, ameddig az RTL Klub garanciát nem vállal arra, hogy hasonló incidens a jövőben nem fordul elő – olvasható a csatornának küldött levélben.

Még szerencse, hogy az újságíróknak nem kell kukoricára térdepelniük.

A Jobbik szerint

a törvényhozói munka átláthatósága, valamint a választópolgárok és a képviselők közötti távolság szűkítése közérdek, ezért kiemelten fontos, hogy az újságírók a lehető legnagyobb szabadság birtokában végezhessék munkájukat Magyarország első számú közintézményében.

A nemzeti párt közleményében arra is felhívja a figyelmet, hogy ezzel szemben a kormánypártok

a fideszkorrupció minél “hatékonyabb” működése érdekében

– többek között az eltitkolt paksi szerződés, vagy a letelepedési kötvények ügyében is – a lehető legszűkebbre szabják a nyilvánosság hozzáférését a közügyekhez. Szerintük az értelmetlenül megszigorított országgyűlési sajtótudósítási rend is kizárólag ezt a célt szolgálja.

A XXI. század néppártjaként biztosítani fogjuk a média munkájának felelősségteljes keretek közötti szabad gyakorlását, átláthatóvá tesszük a törvényalkotási munka minden egyes szakaszát és a közpénzek felhasználását – olvasható a Jobbik közleményében.


Makón ott tart a sajtószabadság, hogy szerkesztőségünknek nem nyilatkozhatnak az önkormányzati cégvezetők és dolgozók, a fideszes képviselők, illetve a KLIK munkatársai. Kapcsolódó írásunk itt.

(alfahir.hu nyomán)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá