Fiatalbarát Magyarországot!

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

A Jobbik Ifjúsági Tagozata szomorúan állapítja meg, hogy egy újabb nemzetközi ifjúságkutatási összehasonlítás támasztja alá az általa elmondottakat, miszerint hazánk nem számít fiatalbarát országnak – áll a tagozat közleményében.

Egy francia ifjúságkutató intézet nemrégiben közölte egyik kutatásának eredményét, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy mely országok folytatják a leginkább fiatalbarát politikát. A felmérés megállapítja, hogy Magyarország a második legrosszabb ország az Európai Unióban a fiatalok kulturális, szociális és gazdasági kiteljesedése szempontjából. Míg – a kutatás szerint – Svájc, Kanada, Ausztrália is kimondottan támogatja a fiatalokat, illetve a 10 évre előre vetíthető kilátásaik is pozitívak, addig Magyarország az egyik legkilátástalanabb ország ezen tekintetben – olvasható Szabó Péter, a Jobbik IT országos alelnöke által jegyzett közleményben.

A kutatás eredménye sajnos nem meglepő. Ezt a tényt a fiatalok körében óriási méreteket öltő elvándorlás is nagyon jól jelzi. Önmagában véve is tragikus, hogy a 18-39 éves korosztály több mint fele gondolkodik rövid, vagy hosszú távú elvándorlásban. A XXI. század néppártja – az elvándorlás megakadályozása és a fiatalok életkilátásának javítása érdekében – államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési programot indítana. A fiatalok pártja forráskivonás helyett növelné az oktatásra szánt költségvetési összegeket, illetve járulék-kedvezményt biztosítana a munkaadók számára a foglalkoztatott fiatalok után. Ifjúsági törvényt alkotna azzal a céllal, hogy minden egyes törvényjavaslatnál fontos szempont legyen a magyar fiatalok érdeke.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata ezért felszólítja a kormányt, hogy foglalkozzon végre és a fiatalokat érintő problémákkal, kezelje prioritásként azokat, hiszen ez az egész ország stratégiai érdeke – írják a közleményben.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá