Hogyan lett bronzérmes a Makó az NB II-ben?

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

A Makó FC egykori játékosai, vezetői és szurkolói oszthatták meg emlékeiket a csapat történetéről szerda este. A kávéházi beszélgetés a nemrégiben alakult Szirbik Miklós Egyesület első rendezvénye volt.

A legendás angol-magyar 3-6-al végződő találkozó óta november 25. a magyar labdarúgás napja. Ennek alkalmából szervezték meg a beszélgetést. – Az egyik cél az volt, hogy a makói focit feldolgozó munkámat kibővítsem egy interjúkötettel, ehhez egy jó alkalom a mai – mondta Zeitler Ádám, az egyesület alelnöke. Személy szerint ő a makói labdarúgás első emlékeitől, tehát 1912-től a ’60-as évekig ismertette a történelmet, majd átadta a szót Ménesi Gábornak és Gyömbér Péternek.

31627503

– Az anyatejjel szívtam magamba a sportág szeretetét – meséli Ménesi. Az iskolai sportszakkörben, utána igazolt játékosként, jelenleg pedig vezetőként foglalkozik a játékkal. Huszonöt éves pályafutásából több szép emléke is van. – 1991 május elsején a szegedi Kinizsi Húsossal játszottunk. Büntetőt védtem, a győzelemmel pedig a tabella élére ugrottunk, majd fel is jutottunk az NB3-ba. Az is emlékezetes volt, amikor az utolsó 30 percben érzéstelenítővel kellett védenem, ugyanis megsérültem, de nem volt cserekapus – idézi fel a régi emlékeket.

68234567

Vezetőként a 2008/09-es szezonra gondol vissza szívesen, amikor az akkori másodosztályban bronzérmes lett a Makó, úgy, hogy a Ferencvárost verte meg itthon 2-1-re az utolsó előtti fordulóban és így helyet cserélt a Bőccsel.

A gárda jelenleg a megyei első osztályban szerepel. A cél, hogy 2-3 év múlva reális eséllyel szállhassanak harcba a bajnoki címért és feljussanak az NB3-ba, úgy, ahogy huszonnégy évvel ezelőtt megtették.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá