Kevesli a támogatást a makói órásmester

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Nem nagyon kapnak segítséget az önkormányzattól a kis-, a mikro- és az egyéni vállalkozók, nyilatkozta portálunknak Pintér Károly órásmester. Reméli, hogy ez változni fog. 

41465788

A kis- és a mikrovállalkozások nem tőkeerősek, nem kapnak olyan támogatást amitől fejlődni tudnának, az egyéni vállalkozók pedig máról holnapra élnek itt helyben, de országosan is – jelentette ki Pintér Károly, akit mindenki Carlo-nak ismer Makón. Nagy pozitívumnak tartja, hogy az üzleti célú ingatlanok bérleti díját 20%-al csökkentette az önkormányzat, de szívesen fogadná, ha a vállalkozással kapcsolatos helyi adókat is csökkentének, mint ahogy tették az orvosok esetében.

Az óraszalon tulajdonosa úgy érzi, ezekkel a döntésekkel valami elkezdődött, kérdés, hogy lesz-e folytatás. Szerinte hasonló lépésekkel itthon maradnának a szakemberek. – Mi történik majd, ha elmennek, kiöregszenek az asztalosok, bádogosok, villanyszerelők? – tette fel a kérdést, majd meg is válaszolta: majd jönnek a külföldiek.

Meglátása szerint majd a ciklus közepétől lehet értékelni az új városvezetést eddigi munkáját.

Idegenforgalom? Működik!

Carlo nem gondolta volna, hogy ez előző vezetés alatt létrehozott objektumok, – fürdő, lombkoronasétány, – megfelelő marketinggel meghozzák gyümölcsüket és viszik Makó jó hírnevét. – Gazdaságilag nem tudom, hogy megéri-e, de úgy néz ki, hogy működnek a létesítmények – tette hozzá.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá