A Hunyadiak írója találkozott a makói olvasókkal

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Bán János, írói nevén Bán Mór író-olvasó találkozón járt Makón a könyvtárban. A Hunyadi regényciklus szerzője beszélt a témaválasztásról, a történelemhűségről és a folytatásról is. 

37745474 58061646

A kecskeméti író korábban sci-fikkel foglalkozott. Olvasóként szerette a történelmi regényeket, de nem talált a hazai piacon magyar témában, azért mert egyszerűen nem volt, így jött az ötlet, hogy egy korszakot feldolgozzon. – A sorozat Hunyadi Jánosról, Mátyásról és Corvin Jánosról szól. Ez egy jól átdolgozott időszak több szempontból is, de azért alapos kutatómunkával járt – mesélte. Elmondása szerint a sok információt ,,regényesítenie” kellett, hogy befogadhatóbbá váljon.

A cselekmény 90%-a tényeken alapszik, de például Hunyadi János fiatalkorának bemutatása írói fantázia eredménye, hiszen a korai éveit ismeretlenség fedi.

Bán Mór meglátása szerint a brutális csatajelenetekhez képest sok női olvasója van, de nincs kimondott réteg, aki jobban forgatná a könyveit, ezért széles a közönség. Eddig hét kötet jelent meg 140.000 példányban, tavasszal jön ki a nyolcadik, összesen pedig tízzel számolnak.

A szerzővel Rozsnyai János makói író beszélgetett. Elmondása alapján jó kapcsolat van közöttük és a történelem szeretete összeköti őket.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá