Gyökeres fordulatot vett a makói futó élete

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Ki emlékszik még rá, hogy Ábrahám Pál 7-8 évvel ezelőtt 105 kilogramm volt? A helyi fiatalember azóta Ironman-t is csinált, jelenleg a Mont Blanc-ra készül. 

50315687

Ábrahám Pál kimondottan rossz tanuló volt, ám a sportban kiemelkedőt nyújtott általános iskolai évei alatt. Kovács Laci bácsi rengeteg versenyre vitte, triatlonban volt megyei első is, a lelkesedés kitartott a szakmunkásképző végéig. – 18 éves korom után buliról bulira jártam, kicsapongó életet éltem, majd az élettársam is elhagyott, 105 kg voltam – mesélte.

Ironman

Ekkor jött a felismerés számára, hogy ez így nem mehet tovább, elhatározta, hogy megcsinál egy Ironman-t, azaz egy hosszútávú triatlon versenyt. Minden nap eljárt úszni a fürdőbe és futni a töltésre, fokozatosan emelve a terhelést. – Nem adtam fel, esőben, fagyban ott voltam. 1-2 év múlva maratonista – félmaratonista lettem – árulta el. A rengeteg edzésnek köszönhetően 2012-ben teljesítette ezt a célt.

s78229114

Ultra Trail du Mont Blanc

Az UTMB rangos, profi versenynek számít, az vehet rajta részt, aki kilenc pontot összegyűjt különböző hosszú távú megmérettetéseken. Egy pont nagyjából egy 100 kilométeres versenyért jár. Palinak egy lengyelországi erőpróbával lett meg az utolsó egysége, így most erre fog nevezni.

Best of

A makói ultramaratonista egy Vértesben rendezett terepmaratonra a legbüszkébb, amely 3-4 éve volt. Ötvenkettő kilométeren borzasztó nehéz körülmények várták a versenyzőket. – Térdig érő, jeges latyakban, olvadt hóban mentünk, a mezőny 70-80%-a feladta. Én beértem, de három körmöm leesett a lábujjamról a hideg miatt – mondta.

s25205776

Az érem- és kupagyűjtemény

Az edzésekkel együtt Pali egy év alatt 5.000 kilométert fut, emellett jár úszni, jógázni és crossfit-re is. A sporttal teljesen átalakult az élete, a hétköznapjaiba beépítette a mozgást. A mont blanc-i kaland után részt venne még pár ultramaratoni távon, majd valamelyik küzdősportban fekete övet szerezne.

(fotók: facebook)

[ad 2]

 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá