Missziós felkészítés kezdődött Hódmezővásárhelyen

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Az MH KFOR Kontingens 14. váltása december elején megkezdte a missziós feladatra való felkészülését az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. 

A napokban a kontingens minden tagja részt vett a dóci lőtéren megtartott lövészeten, ennek során az úgynevezett „nem háborús műveleti feladatokra” készültek fel a katonák. A kötelezően végrehajtandó békefenntartó lőgyakorlatok célja az ellenség harcképtelenné tétele, illetve a lázongó tömegből a hangadók „kiemelése” volt.

06734711

Az ilyen lövészet sajátossága, hogy a katonáknak emberi élet kioltása nélkül − vagyis a céltáblák egy adott felületét eltalálva − kell megoldaniuk a lőfeladatokat.

A KFOR-felkészülés folytatásaként a katonák olyan tantermi előadásokon vesznek majd részt, amelyek során elméleti ismereteket kapnak a műveleti területre jellemző sajátosságokról. Emellett pedig megkezdődnek a különféle speciális foglalkozások is − mint például az egészségügyi ismeretek vagy a vezetési gyakorlat.

72663513

A koszovói békefenntartó misszió az ENSZ határozata alapján kezdte meg működését 1999-ben. A Magyar Honvédség katonái a NATO-parancsnokság alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő részét képezik, feladatuk pedig a biztonság és a rend fenntartása. A portugál és magyar katonákból álló KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KFOR Tactical Reserve Manoeuvre Battalion − KTM) legfőbb rendeltetése az utak járhatóságának biztosítása Koszovó egész területén, illetve a jelenlétfenntartó járőrtevékenység.

2014 augusztusában a Magyar Honvédség növelte a Koszovóban állomásozó katonáinak létszámát, így Magyarország már közel 350 békefenntartóval van jelen a balkáni országban.

(hirpress.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá