Célforgalommal lehet menni Palota és Nagylak fele

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Makótól Nagylak és Csanádpalota irányába december 14-én táblákat helyezett ki a Magyar Közút, mely szerint a 7,5 tonna össztömegű járművek behajtását engedélyhez köti. Sokaknak van ott földje, telephelye, ezért módosult a szabályozás: ,,kivéve célforgalom” feliratú kiegészítő táblák kerülnek ki. 

A kistelepüléseken élők, – a 43-as és a 4434-es út mellett lakók, – bizonyára örülnek a korlátozásnak, ám szerkesztőségünket elégedetlen gazdák keresték meg. Mint mondták, földjeik vannak az érintett útszakaszok mellett, ám a kihelyezett táblák miatt mezőgazdasági gépeikkel nem tudnak oda eljutni.

Csanádpalota-Nagylak összekötő úton a 7,5 t össztömegnél nagyobb járművek továbbra is csak engedéllyel közlekedhetnek. A behajtási engedélyeket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatósága adja ki azoknak, akik a nagylaki polgármesteri hivatal egyetértő nyilatkozatát kérelmükhöz mellékelik.

Erre a problémára megszületett a megoldás. Megkeresésünkre a Magyar Közút az alábbiakat közölte: ,,A tilalom bevezetése óta eltelt időszakban szerzett tapasztalatok alapján felülvizsgáltuk a szabályozást és úgy döntöttünk a súlykorlátozás fenntartására továbbra is szükség van ezeken az utakon, de a behajtási lehetőséget nem kötjük engedélyhez, hanem mindazok behajthatnak, akiknek az érintett szakaszon van telephelye, lakása, vagy úti célja. Ennek megfelelően a közeljövőben sor fog kerülni a „kivéve engedéllyel” feliratú táblák eltávolítására és a „kivéve célforgalom” felirati tartalmú táblák kihelyezésére.”

Bízzunk benne, hogy amennyiben nem ,,célforgalom” valósul meg, a rendőrség fel fog lépni, így a környékben élők és a gazdálkodók is elégedettek lehetnek.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá