Itt tartunk: megrongálták a szegedi kettős keresztet

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Ismeretlenek kettétörték a Jobbik Szegedi Alapszervezete által állított kettős keresztet az Anna kútnál. 

“Keddről szerdára virradó éjjel megrongálták a Jobbik Szegedi Szervezetének az Anna-kúton felállított adventi kettős keresztjét.

A vandálok ezer éves vallási és nemzeti jelképünket kettétörték és a környezetét is megrongálták. Véletlen balesetről szó sem lehet, ezt bizonyítják a széttört keresztről készült képek is. A városi alapszervezet közel tizedik éve vesz részt a Jobbik keresztállítási missziójában. Jóérzésű szegediek örömmel fogadták minden évben. Sokan megálltak egy-egy gyertyát, mécsest gyújtani a kereszt alatt.

A keresztény jelképek megsértése mindenkor, de főként Karácsonykor, minden ünneplő emberben mélységes felháborodást kelt. Ezt tudják azok, akik ezt tették.

A mostanihoz hasonló támadásra eddig nem volt példa. Ez a megbotránkoztató cselekmény rávilágít egy városbiztonsági problémára is, a térfigyelő kamerarendszerek elavultságára és hiányára. A szegedi Jobbik több ciklus óta küzd azért, hogy fejlessze a városi térfigyelő kamerarendszert, azonban eddig szándékunk nem talált meghallgatásra. Célunk továbbra is az, hogy javuljon a közbiztonság Szegeden.

Folytatni fogjuk keresztállítási misszióinkat, a Karácsony valódi üzenetének megismertetése és történelmi jelképeink bemutatása céljából.

A Jobbik Szegedi Szervezete a széttört adventi kereszt darabjaival is segíteni kívánt, ezért felajánlotta egy szegedi többgyermekes családnak” – írja közleményében a párt.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá