Magától tanult fotózni a makói Viseráczki András

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

[ad 1]

Utánaolvas a témának, folyamatosan gyakorol, de képzés keretében soha nem tanult fényképezni Viseráczki András, péntek délután mégis megnyílt első kiállítása a könyvtárban, ahová ötven képet hozott. Beszélgetőpartnere Major Zsuzsanna volt. 

08594812

András főleg természetfotókat készít, így madarak, állatok láthatók képein, hajnaltól napnyugtáig. Állvánnyal dolgozik, nem tükörreflexes géppel. – Hajnalban indulok, 3-4 órát kint vagyok a ,,terepen”, reggel 9-10 órára hazaérek, mindez heti kétszer – árulta el. A bemutatott munkákat egyébként Makó 15 kilométeres körzetében készítette.

24431959

A fotós azt vallja és tanácsolja, hogy meg kell ismerni azt, amit le akarunk fényképezni. Jelen esetben ki kell menni a természetbe, meg kell nézni a fényviszonyokat, meg kell ismerni az állatok mozgását, szokásait. – Imádom a környezetet, meg akarom ismerni. A városban sok mindent látunk, de a képeken be van mutatva az, ami körülöttünk van – mesélte.

A képek február 3-ig tekinthetők meg a könyvtár olvasótermében.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá