Nem lesz nagy támogatás képviselői alapból

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

Módosult a képviselői alap felhasználásáról szóló helyi szabályzat. Ennek értelmében nem vihető át a következő évre a fel nem használt összeg, így a városatyák költségesebb támogatást nem tudnak adni. A módosítás 2017-től lesz érvényben.

A képviselői alap célja, hogy a testületi tagok elősegítsék a városrészek, körzetek fejlődését lakossági igények alapján. Ezek körébe tartoznak városüzemeltetési feladatok, kezdeményezések finanszírozása, de a civil szervezetek támogatása is. Ennek összege évi 300.000 forint. A listán bejutott képviselők valamennyivel nagyobb összeggel kezdték a ciklust, hiszen a 2014-ben ,,lecserélt” városatyák nem költöttek el mindent, így azokat ők kapták.

A módosítás alapján nem halmozható évekig az összeg. Amit nem használnak el, az a következő évi költségvetés általános tartalékába kerül.

A novemberi testületi ülésen Zeitler Ádám (Jobbik) jelentette ki, hogy vannak olyan ügyek, amikor nem elég évi 300.000 forint; ezzel megakadályozzák, hogy a képviselők nagyobb összeggel segítsenek a körzetükben. Akkor Czirbus Gábor alpolgármester és Toldi János képviselő (mindkettő Fidesz) válaszukban elmondták, hogy évente is el lehet költeni azt a pénzt. Utóbbi személy véleménye azért furcsa, mert a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen átadott játszótér közel egymillió forintba került és a képviselői alapjából finanszírozták.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá