4,7 milliárdból lesz új könyvtár és fürdőbővítés

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

2,5 milliárd forintból építenek új könyvtárat és 2,2 milliárdból bővítik a Hagymatikumot Makovecz Imre tervei alapján, 100%-os állami támogatással – hangzott el egy csütörtöki sajtójátékoztatón a városházán, melyre szokás szerint nem hívták szerkesztőségünket.

A jelenlegi József Attila Városi Könyvtár nem alkalmas felújításra, ezért ezt elbontják és újat építenek a helyére. A létesítmény kétemeletes, 1600 m2 területű lesz, magában foglalja majd a gyermek- és a felnőttkönyvtárat. Emellett megújul a Deák Ferenc és a Rudnay utca, a Pulitzer sétány és a bibliotéka előtti tér.

A tervek szerint október végén kerülne sor az alapkő letételre, majd ahhoz képest másfél év múlva átadnák. Hogy a munkálatok ideje alatt hol működne a könyvtár, nem tudni.

A fürdőbővítés 2017 nyarán kezdődhet. Az valósulna meg, ami az eredeti tervekben benne volt, de végül nem épült meg: egy családi zóna és egy úszómedence.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá