Nincs sok új ötlet településfejlesztésre

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

[ad 1]

A január 11-el kezdődő héten Ádók János, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Weszely Tamás, a Csongrád Megyei Fejlesztő Kft. ügyvezetője, Mágori András (Fidesz) és dr. Kiss Attila (Jobbik) megyei képviselők találkoztak a térség polgármestereivel, hogy megtárgyalják a következő időszak fejlesztéseit. A jobbikos politikus úgy érzi, az újonnan megválasztott polgármesterek nem álltak elő újabb ötletekkel.

2013-ban indultak az első egyeztetések a településvezetőkkel, – tehát még az előző ciklus polgármestereivel, – hogy mit akarnak saját helységükön a megyei keretből fejleszteni, mely 29,2 milliárd forint, ebből 7,6 milliárd a makói térségé. – Érdekesség volt számomra, hogy az új polgármesterek nem álltak elő újabb ötletekkel, a régiek pedig nyilván most is azt akarják fejleszteni, amit 2013-ban kitaláltak – jelentette ki dr. Kiss Attila.

Összegzésképpen megállapítható, hogy az elmaradt falvak önkormányzati épületeket, orvosi rendelőket, óvodákat és bölcsődéket szeretnének felújítani. – Egy jó óvoda, bölcsőde ide vonzhat családokat, de lehetőségeikhez képest a gazdaságfejlesztés irányába nem mentek el ezek a települések. Remélem, hogy egyéb fejlesztési pályázatok kapcsán elindulnak ilyen folyamatok – mondta a képviselő.

Az egyes települések fejlesztési terveit, részletesebben a következő hetekben mutatjuk be.

(fotó: illusztráció)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá